Een ontspanningsmoment voor kind en ouder in een rustige en veilige omgeving

In onze baby spa ligt de focus op een relaxerende ervaring voor baby’tjes tussen de 14 dagen en 7 maand oud. Babilo baby spa focust op een babyvriendelijke en rustgevende omgeving. Ontspanning, veiligheid en de band tussen baby en ouder staan centraal tijdens de hydrotherapie sessie. Je baby drijft met een veilige drijfring  en onder jouw toezicht in een aangepast babybadje. Lichtjes en bubbels stimuleren je kindje fysiek en zintuiglijk, aangepast aan de leeftijd en individuele gewaarwording van elk kindje.

De baby’tjes voelen zich dankzij het warme water en nabijheid van mama of papa opnieuw ‘thuis’, veilig en geborgen, net als in het vruchtwater van de baarmoeder.
Na het badje, stimuleert een babymassage een echt connectie-moment tussen jou en je kindje. We tonen je op een pop welke aanrakingen fijn zijn op de leeftijd van jouw baby. Zo kan jij op dat moment je kindje zelf masseren en de oefeningen thuis ook gebruiken om je kindje te verwennen. De combinatie van ontspanning en aanrakingen versterkt de intieme band tussen ouder en kind en helpt je baby om tot rust te komen, waardoor lichamelijke ongemakjes en stress verminderen.

Joke Muyldermans, Vroedvrouw – lactatiekundige .
Het belang van contact en aanraking in het eerste levensjaar van een kind zijn van onschatbare waarde. Skin-on-skin wordt niet voor niets sterk aangeraden na de geboorte. Ook geur en aanmoedigende stemgeluiden hebben een positief effect op de band met je kindje.
Bianca Van der Linden, Licentiate kinesitherapie (specialisatie zwangerschapsbegeleiding) en (kinder)yogadocente.
Samen met je baby bewegen, spelen en ontspannen zorgt voor een betere non-verbale communicatie. Je kindje leert zijn/haar lichaam kennen. Dit zorgt op latere leeftijd voor een goede inschatting van zijn/haar mogelijkheden en grenzen en voor een goede ontwikkeling van het zelfvertrouwen.

Voordelen van een baby spa voor gezondheid en welzijn

Net als volwassenen genieten baby’s van een rustgevende sessie in het water, dankzij de ultieme bewegingsvrijheid en de aangename warmte. Het contact met één of beide ouders die naast het badje zit(ten), versterkt de band en is een geruststelling voor het kindje. Die ultieme ontspanning kan een positief effect hebben op het mentale en fysieke welzijn van je baby

Lichamelijke ongemakjes verzachten

De hydrotherapie sessies in de baby spa en babymassages kunnen een positief effect hebben op reflux, winderigheid, krampen of constipatie. Je baby voelt zich veel comfortabeler en gelukkiger zonder die vervelende of pijnlijke ongemakken. Kindjes met medische problemen kunnen even genieten van een stressvrije omgeving.

Fysieke beweging en groei

Door de zachte weerstand van het water kan je baby rondtrappelen en bewegen. Deze lichte fysieke inspanning is goed voor het bloedvatenstelsel, de eetlust en de spijsvertering van je kind. Ook de spieren en het skelet van je kindje worden sterker. Na de baby spa zal je kindje ook lekker vast slapen. Meerdere sessies kunnen het slaappatroon verbeteren. Help je kindje ontspannen voor het slapengaan dankzij onze wekelijkse avondsessies.

Emotionele ontwikkeling stimuleren

De combinatie van licht, bubbels en prikkels versterken de cognitieve en neurologische ontwikkeling van baby’s. Het zelfvertrouwen en de gewaarwording van je kindje gaan erop vooruit. Door vroeg te wennen aan water gaan de zwemreflexen er enorm op vooruit waardoor kinderen een goede coördinatie ontwikkelen.

Geborgenheid en contactmoment

Als ouder is dit te koesteren moment met je baby een manier om quality time in te plannen, maar ook om het gedrag en de signalen van je kindje nog beter te leren kennen en begrijpen. De interactie, relaxatie, observatie en communicatie tussen ouder en kind zorgen voor een intiem contactmoment, dat essentieel is voor het verdere leven van je kindje.

Aangepaste babybadjes voor een babyvriendelijke ervaring

Baby’s zijn volop aan het groeien en ontwikkelen en hebben dus andere noden dan volwassenen. Daarom is het niet aangeraden om je kindje mee te nemen naar een ‘gewone’ spa voor volwassenen. Onze baby spa focust sterk op veiligheid, gezondheid en een fijne ervaring aangepast aan de leeftijd van de baby’tjes

CHLOORVRIJE BADJES

We gebruiken bewust geen chloor in onze babyspa. Baby’s jonger dan 12 maanden zijn vatbaarder voor infecties, hyperactieve slijmvliezen of immature longen waardoor chloor een sterke invloed kan hebben op kindjes van die leeftijd.

GEEN WATERJETS MAAR BUBBELS

Zachte bubbels zijn ideaal om kindjes te stimuleren en een fijne zintuiglijke ervaring te bieden. Gewone jets zoals in een typische jacuzzi zijn vaak te hard en onaangenaam voor baby’s, waardoor huidirritaties kunnen voorkomen.

Hydrotherapie in combinatie met babymassage

De rustgevende en relaxerende handelingen tijdens de babymassage bouwen de band op tussen ouder en kind en helpen je kindje te ontspannen. De combinatie van massage en badje is niet alleen ontspannend maar helpt je kindje ook bij:

  • stimulatie van de bloedsomloop en spijsvertering
  • beter slaappatroon
  • versterkt het gevoel van veiligheid dankzij de aanrakingen.