Veilige en ontspannende babymassages die ouder en kind verbinden

Je baby op een veilige en rustgevende manier masseren versterkt de band tussen ouder en kind en is ook goed voor het welzijn en de gezondheid van je kind. Ook voor papa’s is een babymassage een manier om je kleintje beter te leren kennen. Papa’s en kindjes genieten van de tijd die ze samen doorbrengen en het fysieke contact helpt een band en vertrouwen op te bouwen.

Tijdens een babymassage sessie bij Babilo tonen we op een pop wat de beste massagetechnieken zijn voor baby’s, terwijl jij de massage kan geven aan je kindje. Zo kan jij op dat moment je kindje zelf masseren en de oefeningen thuis ook gebruiken om je kindje te verwennen. We geven uitgebreid tips voor kindjes die last hebben van krampen en constipatie. Na de massage kan je het connectie- en rustmoment verder zetten en kan je baby genieten van een ontspannende baby spa sessie.

Joke Muyldermans, Vroedvrouw – lactatiekundige .
Het belang van contact en aanraking in het eerste levensjaar van een kind zijn van onschatbare waarde. Skin-on-skin wordt niet voor niets sterk aangeraden na de geboorte. Ook geur en aanmoedigende stemgeluiden hebben een positief effect op de band met je kindje.
Bianca Van der Linden, licentiate kinesitherapie (specialisatie zwangerschapsbegeleiding) en (kinder)yogadocente.
Samen met je baby bewegen, spelen en ontspannen zorgt voor een betere non-verbale communicatie. Je kindje leert zijn/haar lichaam kennen. Dit zorgt op latere leeftijd voor een goede inschatting van zijn/haar mogelijkheden en grenzen en voor een goede ontwikkeling van het zelfvertrouwen.

Voordelen voor ouders en kind

Aanrakingen zijn essentieel tijdens de eerste levensmaanden om verbondenheid te creëren. De aanrakingen door de ouder zorgen niet alleen voor een veilig gevoel, ze helpen ook bij lichamelijke groei en medische ongemakken van je baby. Ook voel je als ouder dat je kostbare tijd doorbrengt met je kindje door middel van aanrakingen, oogcontact en zachte woordjes.

Groei, ontwikkeling en eetlust

De spieren en bloedcirculatie worden dankzij de babymassage gestimuleerd wat op zijn beurt de ontwikkeling en groei ondersteunt. Ook helpt de massage om krampjes en constipatie minder pijnlijk te maken. Een babymassage bevordert de spijsvertering waardoor je kindje een grotere eetlust zal ontwikkelen.

Ondersteunt het slaappatroon

Als je regelmatig je kindje helpt ontspannen dankzij massage en babyspa, kan zijn of haar slaappatroon verbeteren. Een goede nachtrust verbetert de aandacht, het werkgeheugen en de emotionele regeling bij kinderen.

Aanrakingen en het gelukshormoon

Je baby went aan je aanrakingen en voelt zich veilig tijdens de babymassage. Zachte aanraking, gewenning, geuren en aanmoedigende stemmetjes in de eerste weken en maanden helpen je kindje zich gezond en bewust te ontwikkelen. Het stresshormoon vermindert en gelukshormonen komen vrij (zoals dopamine en endorfine). Dit stimuleert de gezondheid en het immuunsysteem van je kindje.

Stimuleert de band bij een postnatale depressie

Vrouwen met een postnatale depressie die angsten zouden ervaren bij het verzorgen van hun kindje, leren we stap voor stap hoe ze het best omgaan met hun kindje. We tonen je hoe je je kindje op een zachte manier kan verwennen en helpen je de connectie met je kindje (opnieuw) te voelen en te verbeteren.

Zwangerschapsmassage

De zwangerschap behoort tot de mooiste momenten in het leven van een vrouw. Massage zorgt voor extra aandacht en beleving van deze periode. De toekomstige mama kan bij ons genieten van een relaxerende massage om rust te creëren tijdens de zwangerschap.

Massage werkt ontspannend waardoor de spieren soepelder kunnen worden, de bloedcirculatie van mama en kindje gestimuleerd worden, de ademhaling dieper wordt en het hoofd even helemaal tot rust komt.

Wanneer word ik het best gemasseerd?

Voor je een zwangerschapsmassage reserveert, moet je een goedkeuring van je gynaecoloog krijgen, zodat we onze massage kunnen aanpassen aan jouw lichaam en de fase van je zwangerschap:

  • 1e trimester : In de eerste periode masseren we nog niet omdat de bevruchting net een feit is en het embryo nog zeer teer en fijngevoelig is.
  • 2e trimester: het embryo is voldoende ontwikkeld om de mama te behandelen en tot rust te laten komen dankzij zachte massages.
  • 3e trimester: een zwangerschapsmassage kan de nachtrust ondersteunen en bekken- en rugproblemen verzachten.

Om de gezondheid van mama en baby te garanderen, masseren we niet als je je onwel of uitgeput voelt of wanneer je koorts hebt.

Postnatale massage

Na de zwangerschap heeft je lichaam ongeveer 9 maand nodig om te ontzwangeren. Een postnatale massage kan helpen ontspannen in deze periode en helpt bij een beter herstel van je lichaam.

Postnatale massage is een relaxerende lichaamsmassage waarbij extra aandacht wordt besteed aan bekken en rug. Je kan starten vanaf 6 weken na de bevalling tot zolang je hier behoefte aan hebt.