Visie

Babilo is een baby wellness waar je terecht kan voor een ontspannende activiteit waarbij het versterken van de band tussen de baby en de ouders en de ontwikkeling van de baby centraal staan.

Studies toonden al eerder de positieve effecten aan van zwemmen op de ontwikkeling van baby’s. Jammer genoeg zijn publieke zwembaden niet geschikt voor baby’s jonger dan één jaar door de te koude temperatuur en het gebruik van chloor. Babilo biedt een oplossing met de hydrotherapie sessies in een omgeving volledig aangepast aan baby’s.

De impact van een kindje in je leven is niet te onderschatten. De nachten zijn korter, al je tijd gaat naar je zoon of dochter en je sociale leven verandert. Wij streven ernaar om de ouders aan te zetten om hobby’s en ontspannende activiteiten te combineren met hun baby. Daarnaast willen we de ouders via onze workshops informeren over hoe je veilig omgaat met je baby.

Babilo is een totaalconcept voor alles wat te maken heeft met de band tussen ouder en kind en het welzijn van je baby. Zowel ons fysieke aanbod producten als onze baby spa en wellness, babymassages en onze workshops helpen ouders en baby tijdens de eerste levensmaanden. We geven met plezier uitleg en informatie over al onze producten en diensten zodat jij en je kindje enkel nog intens hoeven te genieten.

Baby spa aangepast aan jonge kinderen

Geen harde jets, te warm water of ongezond chloor in onze spa. Babilo is veilig en gezond voor baby’tjes van 14 dagen tot zes maanden.

Ecologische producten en ervaren consulenten

Ecologische en hypoallergene producten zijn veilig voor baby’s en goed voor het milieu. Al onze consulenten behaalden verschillende certificaten.

De enige activiteit voor ouders en baby

Een ontspannende of actieve sessie met je baby versterkt jullie band en is zo veel waardevoller dan materiële zaken.
Het was er zalig, heel rustgevend! En lekker zachte handdoekjes. Lyah vond het zalig om te spetteren in het badje en achteraf heeft ze genoten van de massage. Bij het stukje yoga begon ze zelf te schaterlachen. Het was echt een super leuk moment voor zowel mama als baby. Dank jullie wel voor dit zalige mama dochter momentje! Happy kid, happy mommy
Shari Vander Veken, Spetteren bij Babilo baby spa.
Voor de eerste keer onze Tweeling zo laten verwennen en wauw, wat een ervaring! Super vriendelijk ontvangen, prachtig en leuk interieur, aangenaam warm voor de kleintjes en alles is er zo goed als voorzien. Ondanks we deze sessie wel gewonnen hadden en nog eentje tegoed hebben, zouden we anders ook sowieso terug komen! Ze zijn zo ontspannen door het water en de goed uitgelegde professionele massage! Echt aanrader!
Delphine Vandervoort, Wellness met een tweeling.
Moment super agréable..endroit vraiment propre et chaleureux, personnel très sympa et accueillant. Je recommande vivement. Un seul regret: ne pas être venue plus tôt avec Romeo
Sabrina, Un moment très chaleureux.

Over ons

Babilo werd in 2019 opgericht in Tervuren door Yana en Sven.

Als nieuwe ouders merkten we op dat het een uitdaging was om bewust tijd door te brengen met ons zoontje. Ook de drukte van een nieuwe baby was soms overweldigend. Nieuwe ouders in onze omgeving vertelden over de moeilijke balans tussen het opvoeden, genieten van het samenzijn en daarnaast de eigen hobby’s van de ouders te behouden.

Omdat baby’s gevoelig zijn voor stress en drukte rondom hen, wilden we een ontspannende activiteit aanbieden waarbij ouders en baby’s samen tot rust kunnen komen. Dit samenzijn versterkt de band tussen ouder en kind.

Door onze interesse in een ecologische levensstijl en het belang van quality time tussen ouder en kind, kwamen we met het idee om een baby wellness in hartje Tervuren op te starten. Yana volgde daarvoor verschillende opleidingen om (nieuwe) mama’s en papa’s zo goed mogelijk bij te staan tijdens de baby spa sessies en babymassages.  Onze spa is zo milieuvriendelijk mogelijk dankzij de ecologische materialen als handdoeken uit bamboe en hypoallergene producten. Goed voor het milieu en uiterst veilig voor pasgeboren kindjes.