07.05.2020

Levensreddend handelen bij baby's en kinderen

Brusselsesteenweg 9A, Tervuren
Een ongeluk is snel gebeurd, zeker bij nieuwsgierige en spelende kinderen. Het is belangrijk dat je weet hoe je je baby of kind zo snel en veilig mogelijk kan helpen in zo’n situatie. De drie uur durende cursus focust op reanimatie, slikken & verslikken, brandwonden en de goede basis van EHBO. Na afloop van de sessie ontvangt elke deelnemer een attest ‘Levensreddend handelen bij baby en kind’ van Kind en Gezin.
28.05.2020

LEZING KIND & HOND

Brusselsesteenweg 9A, Tervuren
Heerlijk toch om je hond en (klein)kind gezellig samen te zien spelen en knuffelen? Hoe zorg je ervoor dat dit droombeeld ook werkelijkheid wordt? Zowel het opgroeiend kind als de hond kunnen leren op een veilige en respectvolle manier met elkaar om te gaan. Hoe kan jij hen daarbij begeleiden? Hoe kan jij je hond steunen in zijn zoektocht naar zijn eigen plekje in de nieuwe gezinssamenstelling? Welke spelregels houden het veilig en prettig?
10.06.2020

Premiers secours pour enfants

Brusselsesteenweg 9A, Tervuren
Apprenez les techniques de sauvetage pour traiter les enfants qui souffrent d'étouffement, de brûlures, d'empoisonnement ou d'arrêt cardiaque au cours de cet atelier de 3 heures.
01.09.2021

WORKSHOP DUNSTAN BABY TAAL

Brusselsesteenweg 9A, Tervuren
Met de Dunstan baby taal kan je, wanneer je goed luistert, 5 universele huilgeluiden onderscheiden en ontdekken wat je baby jou wilt duidelijk maken. Deze reflexen zijn voornamelijk aanwezig in de eerste 3 levensmaanden en nemen nadien geleidelijkaan af. Heeft hij honger, is hij moe of zit er een boertje vast? Het in een vroeg stadium herkennen van de behoeften van een baby heeft grote voordelen voor de ouders.