Menu
EUR
Eco friendly & made with love

Eco friendly & made with love

Door: Yana Van Laere Reacties: 0

Made with love & Eco friendly

Ons verhaal is gestart met als hoofdactiviteit de babyspa en daarnaast een klein maar fijn winkeltje. Gedurende de jaren groeiden we uit tot een volwaardige babywinkel waar ouders hun hartje kunnen ophalen tussen unieke en mooie artikelen voor kindjes van 0 tot 3 jaar die lief zijn voor het milieu.

Onze merkjes zijn stuk voor stuk zorgvuldig gekozen: ze zijn eco-friendly & hechten een groot belang aan een eerlijke productie. We houden van korte keten dus verkiezen ook merken van eigen bodem of op zijn minst uit Europa. Wij geloven er dan ook steevast in dat elk klein beetje moeite dat we steken in ecologie en duurzaamheid leidt tot een groter geheel en een gezondere planeet. En sinds ik zelf mama ben van 2 prachtige zoontjes ben ik er nog meer van bewust hoe belangrijk dat is.

Zeer bewust kijken wij dus uit naar merken die volgende visie dragen: Veiligheid, duurzaamheid, ecologie, comfort, transparantie en gezondheid.

Ongetwijfeld wil jij ook graag je steentje bijdragen maar vraag je je soms ook af hoe het komt dat zogenaamde duurzame kleding vaak ook wat duurder is. Waarom is dat? Alleen omdat de term ‘duurzaam’ aan het kaartje gehangen wordt? Ik leg het je even uit in deze blog.

 

Oeko – tex 100 label

Deze van oorsprong Duitse organisatie voert sinds 1992 een streng beleid tegen schadelijke stoffen die veel worden gebruikt in de textiel industrie. Absoluut een goede zaak maar helaas zegt dit niets over de omstandigheden waarin dit product is gemaakt of over de belasting van het milieu. Het zegt dus weinig tot niets of het product ook biologisch is. Zo komen we bij het GOTS label.

GOTS… Waar staat dit label eigenlijk voor?

Denk jij ook soms met welk label of kenmerk komen ze nu weer af? Dat is niet altijd zonder reden. Zo draagt een groot deel van onze kledij het GOTS label dat staat voor Global Organic Textile Standard. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en het is een internationaal keurmerk dat beoordeelt of textiel milieuvriendelijk en sociaal verantwoord geproduceerd is. Voor het keurmerk gelden hele strenge regels. Er wordt gekeken naar het totale proces: Van het oogsten van de grondstoffen, via de maatschappelijk verantwoorde productie tot de etikettering, verpakking en distributie - moet worden voldaan aan de strenge standaard voor biologisch textiel.

Naast de voorgenoemde ecologische aspecten zijn er meer dingen van belang; Denk aan de werkomstandigheden. Wat dacht je van een verbod op kinderarbeid, een minimumloon en het hebben van een veilige en hygiënische werkomgeving.

 

Met beide labels weet je dus zeker dat het veilig is voor jou en je kleintje om te dragen. De stoffen worden getest op giftige stoffen en gevaarlijke chemicaliën maar met een oeko-tex label het je niet persé te maken met een biologische stof. Er wordt bij oeko-tex dus niet gekeken naar de belasting voor het milieu terwijl GOTS hier strenge eisen voor opsteld. GOTS textiel wordt gemaakt onder goede omstandigheden, het heeft zelfs een verpakking die bij het recyclen geen problemen geeft. Dus logisch dat GOTS textiel duurder is aangezien het aan veel strengere eisen moet voldoen.

Kies je voor GOTS stoffen, dan weet je zeker dat je de beste keuze maakt. Voor jezelf, maar ook voor alle mensen op de aarde en voor de natuur.

Mocht je nog twijfelen… De onderstaande afbeelding maakt in één oogopslag duidelijk waarom GOTS de beste keuze is!

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »